Veel gestelde vragen

Er zijn al zoveel vragen gesteld de afgelopen jaren, dat we deze hebben verzameld in een veelgestelde vragen pagina. Mocht je ondanks deze informatie toch nog net niet de vraag of antwoord tegenkomen waar jij naar op zoek bent, neem dan contact met ons op.

Inhoudsopgave toon

Cementmix

  1. Kun je hard natuurstenen vloertegels direct in het cement leggen dat met cementmix is aangemaakt?

    Ja, men kan de tegels direct in het cement – aangelengd met Cementmix – leggen.

    Tip: De tegels goed aankloppen, zodat het cement goed aansluit aan de tegel.

  2. Draagt Cementmix bij aan het curingsproces?

    Ja, Cementmix bevordert het curingproces van beton/cement. Curing zorgt ervoor dat tijdens het hydratatieproces van vers beton in en aan het oppervlakte de juiste temperatuur en het vochtgehalte wordt gehouden.

  3. Kan Cementmix worden gebruikt om een vegetatiedak of groendak te maken?

    Ja, een groendak is een dak dat bedekt is met planten. Om te voorkomen dat water doorlekt, is Cementmix de perfecte oplossing. Cementmix is volledig mens- en milieuvriendelijk en tast de begroeiing niet aan.

  4. Is Cementmix te gebruiken met Knauf betonmortel?

    Ja, Cementmix is met Knauf betonmortel getest. Door de hoeveelheid water, aanbevolen door de fabrikant, te vervangen met Cementmix kregen we niet alleen een mortel die een hogere densiteit had, de mortel werd ook sterker en volledig van binnenuit water- en vuilafstotend, met behoud van de dampdoorlaatbaarheid.

  5. Is Cementmix milieuvriendelijk?

    Ja, Cementmix is watergedragen, mens- en milieuvriendelijk en dampdoorlaatbaar.

  6. Kan ik Cementmix gebruiken in de badkamer/douche of op Knauf LSP?

    Als de opzet laag nog niet is aangebracht, of niet dikker is dan 2 cm, is Cementmix de ideale oplossing. Cementmix maak de Knauf door-en-door waterdicht en keihard.

    Permacon kan gebruikt worden op Knauf als de opzet laag minimaal 2 cm bedraagt.

  7. Wat is het verschil tussen Cementmix, Oppercon en Permacon?

    Cementmix
    Cementmix maakt elk cement, gietvloer, egalisatiemortel, ect. dat met water moet worden aangelengd/gemend door-en-door vloeistofdicht. Dit geldt voor zowel het oppervlakte, als voor de dieper liggende lagen. Een eventuele finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.) is hierdoor niet mogelijk. De behandeling is permanent van aard.

    Oppercon
    Oppercon maakt met één simpele behandeling het oppervlak van beton en gesteente waterafstotend (parelvorming). Een eventuele finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.) is hierdoor niet mogelijk. De behandeling kan elke 15 jaar worden herhaald.

    Permacon
    Permacon maakt met twee simpele vernevelingen beton en gesteente vloeistofdicht vanonder het oppervlak en laat daardoor het oppervlak vrij voor een eventuele esthetische finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.). Permacon gaat zeer goed samen met vloerverwarming. De behandeling is permanent van aard.

  8. Is cementmix bestand tegen kalk en chloor?

    Cementmix is bestand tegen chlorides, net als Permacon.   

  9. We hebben een kelder van betonblokken gemaakt, waarvan 1 wand vochtig. Kan ik hier cementmix op aanbrengen en kun je dit product ook mengen met Knauf geelband?

    De beste oplossing voor deze klus is Cementmix. Je kunt Cementmix met alle soorten en merken gebruiken.

    Werkwijze
    Eerste een hechtmiddel toepassen op de betreffende wand. De dikte van de stuclaag kun je zelf bepalen, dat maakt voor de waterdichtheid niet uit. Goed voorbereiden en de klus in een keer af maken. Cementmix zorgt ervoor de het stucwerk permanent door en door waterdicht geraakt.
    Let wel, zodra de stuclaag is uitgehard wordt overschilderen moeilijk.

Permacon

  1. Heb ik met Permacon nog een voorstrijkmiddel nodig?

    Je kunt een voorstrijkmiddel toepassen, maar nadat je Permacon hebt aangebracht. Dat heeft alleen positieve invloed op de lijm/tegels en geen invloed op Permacon. Dus voor Permacon maakt het niet uit.

  2. Heeft Permacon invloed op de lijm laag of hechting tussen ytong blokken?

    Permacon heeft geen negatieve invloed op de hechting van de lijn, stuc noch een andere finish. De hechting zal optimaal zijn.

  3. Hoe moet ik Ytong blokken behandelen met Permacon?

    Behandel eerst alle blokken aan alle zes kanten met Permacon zoals beschreven staat in de gebruiksaanwijzing. Erna kun je in principe doen wat en hoe je het wilt. Maar eerst de blokken behandelen en gebruik daarvoor een lagedrukspuit, van bijv. Gloria. Reden van de drukspuit; dan ben je er zeker van dat je alles hebt geraakt en mooi egaal is aan gebracht. Doe dit een dag voordat je gaat beginnen met de blokken zetten. Permacon is een waterige substantie en is makkelijk te vernevelen. Daarna de lagedrukspuit schoonspoelen en die klus is geklaard, nu kun je je focussen op het zetten van de blokken.

  4. Zijn met Permacon behandelde Ytong blokken beschermd tegen regen?

    Als je gebruiksaanwijzing hebt gevolgd, zullen de blokken bestand zijn tegen waterindringing. Ze zullen wel iets verkleuren, maar dat is puur en alleen het oppervlak dat nat wordt. Zodra Permacon is uitgehard zie je het niet meer terug en het water kan niet meer binnendringen. (dit is tevens de reden waarom je na de Permacon behandeling een verflaag, stuc of tegels kan aanbrengen. Permacon werkt namelijk niet “afstotend”. Daar hebben we Oppercon voor!

  5. Kan Permacon op een vochtig oppervlak worden aangebracht?

    Nee, het oppervlak moet bij voorkeur droog zijn. Bij een vochtig oppervlak zal de applicatie bemoeilijkt worden, door het niet kunnen onderscheiden van waar men nu wel of nog niet heeft gesproeid. Teveel water kan ook voor ‘ontmenging’ zorgen. Probeer het in ieder geval 24 uur droog te houden.

  6. Na hoeveel tijd kan Permacon worden aangebracht op een vers gestorte betonvoer?

    Permacon kan worden aangebracht, zodra het beton voldoende hardheid heeft bereikt zodat men erover heen kan lopen. Ook zal permacon in deze fase een bijdrage leveren aan het curing-proces, om bijv. haarscheurtjes te voorkomen.

  7. Hoe breng ik Permacon aan?

    Permacon kan ook met een roller of kwast voor klein oppervlakken van een paar vierkantenmeters, maar voor grotere oppervlakken raden wij aan om een lagedrukspuit van bijv. Gloria te gebruiken. Permacon heeft namelijk nagenoeg geen oppervlaktespanning en verdwijnt heel snel het oppervlak in. Dat maakt de kans groot dat je niet meer weet waar je bent gebleven. Daarbij met een lagedrukspuit heb je de klus ook zo geklaard.

  8. Hoe maakt Permacon beton waterdicht?

    Permacon heeft nagenoeg geen oppervlaktespanning en zal ook de oppervlaktespanning van het beton zelf reduceren. De capaciteit om geheel op eigen kracht en zonder enige extra druk van buitenaf het beton diep binnen te dringen, ligt vooral aan deze eigenschap.

  9. Na de applicatie van Permacon, zag ik geen verschil aan het behandelde oppervlakte. Hoe kan dit?

    Permacon verdwijnt dermate snel het beton in dat het onzichtbaar wordt voor het blote oog. Het verzadigt het vochtwisselingsgebied (de eerste 2 a 3 cm) en maakt het vloeistofdicht. Hoewel dit met het blote oog niet zichtbaar is, zult u merken na volledige droging, (dit is afhankelijk van de vochtigheidsgraad van het oppervlak) dat er geen water/vloeistof meer intrekt of algengroei plaats zal vinden (algen groeien alleen in water).

  10. Hoeveel Permacon heb ik nodig?

    Twee applicaties is voldoende voor Permacon om optimaal te werken. Gelijkmatig nat maken zonder plasjes en of druppels. 1 liter is dan voldoende voor 4 m2.

  11. Hoe weet ik of er voldoende Permacon is gebruikt?

    Bij een droog oppervlak en na 48 uur vanaf behandeling; plak een DROGE spons met tape op muur of vloer. Haal deze er na 24 uur af. Als er een vochtige plek achter blijft; dan moet u nog een extra laag Permacon aanbrengen.

  12. Hoe lang is Permacon houdbaar?

    Permacon is in afgesloten en vorstvrije toestand maximaal 12 maanden houdbaar. Na opening heeft Permacon een houdbaarheid van 6 maanden.

  13. Moet een behandeling met Permacon na langere tijd herhaald worden?

    Nee, éénmalige behandeling met Permacon is voldoende. Permacon wordt een geïntegreerd en permanent deel van de betonstructuur en hoeft niet meer herhaald te worden.

  14. Kan optrekkend vocht worden tegengegaan met Permacon?

    Ja, Permacon is het ideale product om dit probleem te verhelpen. Een behandeling met Permacon maakt de vloer en wanden waterdicht, met behoud van de “damdoorlaatbaarheid”, wat weer van groot belang is voor de waterhuishouding binnenshuis.

  15. Werkt Permacon op asfalt?

    Nee, Permacon werkt niet op asfalt. Wel wordt Permacon gebruikt om Zeer Open Asfaltbeton (ZOAB – Nederland) of Zeer Open Asfalt (ZOA – België) te beschermen tegen waterindringing.

  16. Dringt Permacon door een geverfde ondergrond heen?

    Nee, het te behandelen oppervlak dient eerst geheel ontdaan te zijn van organische vervuiling en eventuele poriëndichtende lagen (zoals verf of anderlei obstructief materiaal), waardoor de indringing van Permacon in het beton zou kunnen worden tegengehouden.

  17. Is Permacon geschikt om betonnen aanrechtbladen en douchebakken waterdicht te maken?

    Als het aanrechtblad en douchebak nog vervaardigt moeten worden is Cementmix de beste oplossing.
    Zijn ze al vervaardigt, dan is een combinatie Permacon en daarna Oppercon erover heen de beste oplossing.

  18. Is Permacon geschikt om Chinees hardsteen (of marmer) te behandelen en permanent te beschermen tegen water?

    Ja, Permacon is geschikt voor deze toepassing. Permacon zorgt ervoor dat het marmer waterdicht wordt, zonder dat het oppervlak qua aanblik verandert. Dus als het nat wordt, zal ook het oppervlak nat worden, maar het water zal niet binnendringen, het is puur oppervlakkig en deze behandeling is permanent.

    Als u marmer naast Permacon tevens behandeld met Oppercon, wordt het tevens waterafstotend. Zodra het oppervlak “nat wordt” zal het water eraf vallen, of erop liggen als druppels die niet binnendringen (parelen). Het aanblik van het marmer zal optisch niet veranderen. Oppercon is biologisch afbreekbaar en zal na verloop van jaren verdwijnen (6 a 10 jaar, ligt aan de weersomstandigheden en/of het gebruik). Na deze periode kunt u eenvoudig wederom Oppercon aanbrengen voor wederom een perfect resultaat.

  19. Is Permacon ook geschikt om een betonnen wasbak te beschermen tegen tandpasta en zeep?

    In deze raden wij aan om eerst een Permacon behandeling te doen en daarna een Oppercon applicatie. Permacon maakt de wasbak permanent waterdicht, terwijl Oppercon de wasbak water- en vuil afstotend maakt.

  20. Kan Permacon ook op Knauf LSP 650 en in de badkamer worden aangewend?

    Permacon kan zeker gebruikt worden op Knauf, als de opzet laag minimaal 2 cm bedraagt. Maar als het nog niet is aangebracht, is Cementmix wel een betere optie. Zeker als de opzet laag niet dikker is dan 2 cm. Cementmix maak de Knauf door-en-door waterdicht en keihard.

  21. Is het mogelijk een betonnen vloer die met Permacon is behandeld af te werken met een egalisatiemortel, zoals bijvoorbeeld Knauf Egalisatiemassa?

    Ja, Permacon is juist bedoeld voor dit soort klussen. Permacon maakt het beton vloeistofdicht, terwijl men de toplaag gewoon kan finishen met elke soort finish die men wenst. Dus ook met bijvoorbeeld een egalisatiemortel van Knauf.

  22. Is 1 liter Permacon genoeg voor 2 lagen van 4 m2?

    Ja, in totaal is 1 liter Permacon voldoende voor 4 m2, waarbij twee lagen worden aangebracht. De applicatie van Permacon is dus 1 liter voor 8 m2. Met twee applicaties van 1 liter over 8 m2 kom je dan uiteindelijk op 4 m2 per liter.

    Dus 1 liter vernevelen over  8 m2, als het oppervlak ‘handdroog’ is, nogmaals 1 liter over dezelfde 8 m2 vernevelen – dit brengt het gemiddelde op 4 m2 per liter. Dus 2 liter is voldoende om 8 m2 te behandelen.

  23. Wat is het verschil tussen Permacon, Oppercon en Cementmix?

    Permacon
    Permacon maakt met twee simpele vernevelingen beton en gesteente vloeistofdicht vanonder het oppervlak en laat daardoor het oppervlak vrij voor een eventuele esthetische finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.). Permacon gaat zeer goed samen met vloerverwarming. De behandeling is permanent van aard.

    Oppercon
    Oppercon maakt met één simpele behandeling het oppervlakvan beton en gesteente waterafstotend (parelvorming). Een eventuele finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.) is hierdoor niet mogelijk. De behandeling kan elke 15 jaar worden herhaald.

    Cementmix
    Cementmix maakt elk cement, gietvloer, egalisatiemortel, ect. dat met water moet worden aangelengd/gemend door-en-door vloeistofdicht. Dit geldt voor zowel het oppervlakte, als voor de dieper liggende lagen. Een eventuele finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.) is hierdoor niet mogelijk. De behandeling is permanent van aard.

    Toch nog vragen? Bel of mail dan even met ons.

  24. Is Permacon te gebruiken om bestaande betonnen gevelpanelen waterdicht te maken en geeft dit een blijvend resultaat?

    Jazeker. Zolang er maar niets op de panelen zit zoals verf. Dat zou Permacon weerhouden om binnen te trekken in het materiaal. Een permacon behandeling is eenmalig en hoeft niet herhaald te worden.

  25. Is Permacon bestand tegen kalk en chloor?

    Permacon is bestand tegen chlorides, net als Cementmix.   

Oppercon

  1. Kan Oppercon worden aangebracht na een behandeling met Permacon?

    Ja, het is namelijk de perfecte totaal beschermer voor beton en gesteente.

  2. Hoelang is de werking van Oppercon?

    Afhankelijk van de omstandigheden (macro-milieu) en het directe micro-milieu (indien dat lokaal sterk mocht afwijken) en de intensiviteit van mechanische belasting van het oppervlak (vloeren) of juist het ontbreken daarvan (wanden; muren), zal Oppercon een effectieve productwerking hebben van gemiddeld 10 jaar. Na deze periode kunt u Oppercon opnieuw aanbrengen, zonder dat u het oppervlak hoeft te reinigen, dit vanwege het biologisch afbreekbare eigenschap van Oppercon.

  3. Wanneer kan ik Oppercon aanbrengen?

    Oppercon kunt u aanbrengen als het oppervlak geheel handdroog is. Het oppervlak moet geheel ontdaan zijn van organische vervuiling en eventuele poriëndichtende lagen als verf of anderlei obstructief materiaal waardoor de indringing van Oppercon in het oppervlak van beton of gesteente zou kunnen worden tegengehouden.

  4. Is Oppercon dampdoorlaatbaat?

    Ja, Oppercon beschermt, maar sluit het oppervlak niet hermetisch af. Het materiaal blijft ‘ademen’ waardoor de dampdoorlaatbaarheid gehandhaafd blijft – een goede waterhuishouding is zo gewaarborgd.

  5. Is Oppercon geschikt om Chinees hardsteen (of marmer) te behandelen en permanent te beschermen tegen water?

    Ja, Oppercon is geschikt voor deze toepassing. Met Oppercon wordt het marmer waterafstotend. Zodra het oppervlak “nat wordt” zal het water eraf vallen, of erop liggen als druppels die niet binnendringen (parelen). Het aanblik van het marmer zal optisch niet veranderen. Oppercon is biologisch afbreekbaar en zal na verloop van jaren verdwijnen (gemiddeld 10 jaar, ligt aan de weersomstandigheden en/of het gebruik). Na deze periode kunt u eenvoudig wederom Oppercon aanbrengen voor wederom een perfect resultaat.

    Als u het marmer eerst met Permacon behandeld, weet u zeker dat water het marmer nooit zal binnendringen. Permacon zorgt ervoor dat het marmer waterdicht wordt, zonder dat het oppervlak qua aanblik verandert. Dus als het nat wordt, zal ook het oppervlak nat worden, maar het water zal niet binnendringen, het is puur oppervlakkig en deze behandeling is permanent.

  6. Kan ik Oppercon mengen met kleurpigmenten?

    Nee, je kunt Oppercon niet met een kleurpigment mengen. Dit kan wel met cementmix.

  7. Hoeveel kost Oppercon?

    Oppercon is zeer economisch in het gebruik en verbruik. 1 liter Oppercon is voldoende voor gemiddeld 8 vierkante meter oppervlakte; afhankelijk van de poreusiteit en kwaliteit van het oppervlak. Om kosten te bekijken gaat u dan even naar de webshop.

  8. Is Oppercon milieuvriendelijk?

    Ja, Oppercon is door zijn unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten mens- en milieuvriendelijk. Door zijn biologisch afbreekbare eigenschappen zal Oppercon in de loop der jaren wel zijn waterafstotende werking verliezen (gemiddeld 10 jaar). Dit maakt het echter ook mogelijk Oppercon opnieuw aan te brengen, zonder een eerdere laag eerst te moeten verwijderen.

  9. Wat is het verschil tussen Oppercon, Permacon en Cementmix?

    Oppercon
    Oppercon maakt met één simpele behandeling het oppervlak van beton en gesteente waterafstotend (parelvorming). Een eventuele finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.) is hierdoor niet mogelijk. De behandeling kan elke 15 jaar worden herhaald.

    Permacon
    Permacon maakt met twee simpele vernevelingen beton en gesteente vloeistofdicht vanonder het oppervlak en laat daardoor het oppervlak vrij voor een eventuele esthetische finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.). Permacon gaat zeer goed samen met vloerverwarming. De behandeling  is permanent van aard.

    Cementmix
    Cementmix maakt elk cement, gietvloer, egalisatiemortel, ect. dat met water moet worden aangelengd/gemend door-en-door vloeistofdicht. Dit geldt voor zowel het oppervlakte, als voor de dieper liggende lagen. Een eventuele finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.) is hierdoor niet mogelijk. De behandeling is permanent van aard.

    Heeft u toch nog vragen?
    Neem gerust contact met ons op!
    Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.
    +31 (0) 40 23 10 452
    support@ecoformeurope.com

  10. Als ik Oppercon gebruik op mijn tuintegels, heb ik dan nooit meer last van groene aanslag?

    Oppercon is niet een algen-doder. Oppercon zorgt ervoor dat de tegels/stenen waterafstotend worden, zodat o.a. algen niet kunnen hechten aan het oppervlak.

    Echter: tegels die altijd in de schaduw liggen, gaan op een geven moment groen uitslaan van de algen, die ruim baan krijgen omdat op deze plekken geen zon schijnt.
     
    Een groot voordeel van een Oppercon behandeling is dat deze algen wel vele malen makkelijker te verwijderen zijn, omdat ze niet kunnen hechten aan het Oppervlak.

    Dus wat je ook gebruikt Oppercon of een ander middel, algen groei kun je nooit voorkomen waar de zon niet schijnt.

  11. Er is per ongeluk Oppercon op mijn ramen gekomen, hoe maak ik dit schoon?

    Ons advies: Een keuken/schuursponsje met daarop CIF en met veel geduld moet het lukken.

  12. Kan ik Oppercon toepassen op leisteen steenstrips?

    We hebben dit onlangs getest met een klant en het blijkt dat Oppercon niet goed kan binnendringen in de structuur van de leisteen steenstrip. Wil je dit toch zelf graag testen, vraag ons dan om een testversie zodat we het kunnen uitsluiten.

Ferrocon

  1. Bevat Ferrocon oplosmiddel?

    Nee, Ferrocon is een op waterbasis mens- en milieuvriendelijke ontroester en primer in één. Ferrocon is niet schadelijk voor mens, plant noch dier. Uitgewerkte dompelbadvullingen kunnen als kunstmest worden gebruikt. (1 deel Ferrocon 20 delen water.)

  2. Hoe kan ik Ferrocon het beste aanbrengen?

    Bij kleine oppervlakken met een kwast of roller. Bij een groot oppervlak (van vele m²), kunt u het beste een lage drukspuit gebruiken. Voor materiaal zoals pijpen e.d. waarvan de binnenzijde ook moet worden ontroest, is een dompelbad ideaal.

  3. Als Ferrocon is uitgehard, kan dan direct een finishlaag worden aangebracht?

    Ja, Ferrocon functioneert uitstekende als grondlaag. Ferrocon vormt een staalharde fosfaatlaag die niet breekt, schilfert, afpoeiert of barst; het is één geheel geworden met het staal, waardoor verf vele malen beter en langer hecht. Het doorstaat iedere hecht-/buigtest.

  4. Als ik een tank wil beschermen aan de binnenkant, moet deze dan helemaal droog zijn?

    Hoe droger het product is dat je wilt beschermen met Ferrocon, hoe sneller de reaktie is. Ferrocon is een waterbasis product, dus iets aan water is geen probleem. Even met de föhn erin blazen versnelt het droogproces.

  5. Hoe lang duurt het voordat ik een product kan gebruiken na behandeling met Ferrocon?

    Het uithardingsproces kan van een aantal uren tot een aantal dagen duren afhankelijk van de dikte van het roest en temperatuur van het product. Om de werking te versnellen kan Ferrocon tot max. 80°C verwarmd worden. Hoe warmer, hoe beter.

  6. Moet ik het product schoonmaken met bijvoorbeeld azijn voordat Ferrocon toepas?

    Nee, dat is niet nodig.

Woodcon

  1. Hoeveel Woodcon heb ik nodig voor mijn tuinhuisje?

    Als het hout van uw tuinhuisje nog nieuw is, zal de structuur minder poreus zijn en het hout minder oppervlak bevatten. 1 liter is voldoende voor gemiddeld 8 m².

  2. Is Woodcon schadelijk voor mijn tuinplanten?

    Nee, Woodcon is mens- en milieuvriendelijk bij normaal gebruik.

  3. Wij laten een nieuw rieten dak op onze woning plaatsen. Kunnen wij Woodcon gebruiken om het riet tegen algen- en schimmelgroei te beschermen?

    Ja, Woodcon is uitermate geschikt om op riet en alle soorten hout toe te passen.

  4. Laat Woodcon een kleur achter?

    Nee, Woodcon laat geen kleur, verandering van textuur, glanzende of natte aanblik op het hout achter. Woodcon accentueert de nerf en natuurlijke rustieke aanblik van hout.

  5. Wij hebben een onbehandeld eiken tafelblad, deze willen we beschermen tegen vocht, vlekken en krimpen. Maar we willen wel de onbehandelde kleur behouden.

    Woodcon is een prachtig middel om hout waterafstotend te maken. Het verkleurd het hout niet en droogt onzichtbaar op.
     
    Vocht zal Woodcon zeker stoppen, vlekken kunnen van vele aard zijn, dus wees waakzaam.

    Krimp zit meer in het hout en vers hout zal sowieso min of meer gaan krimpen, daarentegen zal oud en uitgewerkt hout nagenoeg niet meer krimpen.

  6. Kan ik Woodcon gebruiken op waterdicht multiplex?

    Wanneer je watervast multiplex gebruikt, zou het normaal gesproken afstotend zijn en omdat Woodcon een product op waterbasis is, zou de hechting niet zo goed zijn.

    Dat gezegd hebbende, zou het gebruik van woodcon wel goed zijn omdat de waterdichte verlijming alleen tussen de lagen wordt gebruikt en de laag zelf behandeld kan worden met Woodcon.

    Voor het aanbrengen raad ik persoonlijk een keukenspons aan.
    Draag wegwerphandschoenen als u een spons gebruikt.

Ecocal

In het Ecocal filmpje spoelt u de uitbloeiing weg met water uit een fles. Is dat voldoende?

Nee, zodra de reactie klaar is, moet u met een hogedrukreiniger de restanten langdurig (minimaal 5 min.) wegspoelen. Herhaal dit proces, totdat de witte vlekken weg zijn.

Kan ik Ecocal met een roller aan brengen?

Ja, dat kan. Wij adviseren dan wel een roller of een kwast die NIET van plastic is gemaakt.

Bij de beschrijving staat dat Ecocal te verdunnen is met water 1:40. Wanneer of voor welke toepassing is dat?

U kunt Ecocal verdunnen met water, als u bijv. algengroei wilt bestrijden. Als u echter de witte vlekken wilt aanpakken, dan adviseren wij dat u Ecocal niet verdunt. De meer u verdunt met water, de minder krachtig Ecocal zal zijn.

Werkt Ecocal altijd, of komt het wel eens voor dat de vlekken niet verdwijnen?

Het kan voorkomen dat de chemische reactie niet tot stand komt en dat daardoor de witte vlekken niet weggaan. Dit is heel vervelend voor u als klant en we vinden het dan ook belangrijk dat we dit eerlijk bij de beschrijving/applicatie van Ecocal aangeven. Aangezien – procentueel gezien – de meeste klanten toch baat hebben bij het gebruik van Ecocal, hebben we besloten het product toch aan te bieden aan de klant.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden graag uw vragen!
Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.
+31 (0) 85 060 1062
support@ecoformeurope.com

Call Now Button
Contact