Pizza oven buiten zelf bouwen

Pizza’s smaken het lekkerst wanneer ze in een authentieke, houtgestookte steenoven gebakken zijn, dit geeft de pizza een perfecte knapperige bodem. Zelf een pizza oven metselen in je restaurant of voor in de tuin? Vooral wanneer je de pizza oven buiten wilt plaatsen is het belangrijk dat deze waterdicht is. 

Je kunt niet alleen heerlijke pizza’s bakken in jouw zelf gemetselde steenoven, ook bak je er heerlijk knapperig brood of een lekkere lasagne ovenschaal in, zelfs vlees en vis grillen behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je even geen eten te bereiden hebt doet de steenoven prima dienst als gezellige zelf gemetselde tuinhaard.

Waaraan moet een (zelf) gemetselde pizza oven voldoen?

  • De pizza oven moet waterdicht zijn
  • De pizza oven moet bestand zijn tegen hoge temperaturen

Metsel jouw pizza oven met waterdicht cement

Alle cement en mortels door en door vloeistofdicht

Voeg in plaats van water onze speciale cementmix toe aan het mengproces. Met onze cementmix maak je ieder cement door en door waterdicht. Ideaal om jouw gemetselde pizza oven tegen alle weersomstandigheden te beschermen. De cementmix is een permanente oplossing die tevens schimmel en algengroei voorkomt. Waardoor jouw pizza oven altijd klaar voor gebruik is.

Meer elasticiteit tijdens het droogproces voorkomt scheuren in de pizza oven.

Pizza’s worden gebakken op een temperatuur van 300 tot 350 graden. Onze cementmix heeft naast de eigenschap dat deze waterdicht is nog een ander groot voordeel. De elasticiteit van de cementmix zorgt er namelijk voor dat jouw nieuw gebouwde pizza oven niet gaat scheuren. Vanwege de elastische eigenschappen van de cementmix is deze namelijk goed bestand tegen hoge temperaturen, perfect voor een gemetselde pizza oven. Tevens heeft de cementmix een isolerende werking waardoor de warmte tijdens het opstoken van de oven goed behouden blijft en geleidelijk afgegeven wordt.

Door de (zelf) gemetselde pizza oven te impregneren maak je deze waterafstotend

Behandel de gemetselde pizza oven met oppercon. Dit is een doorzichtige beschermlaag die jouw gemetselde pizza oven gegarandeerd waterafstotend maakt. Het droogt transparant en kleurloos op. Oppercon is niet giftig en dus volkomen veilig om jouw pizza oven mee te behandelen.

Oppercon maakt natuursteen waterafstotend

  • Zeer economisch in gebruik
  • 15 jaar garantie op gevels
  • Verkrijgbaar in 1 / 2,5 / 5 / 10 / 25 Liter

Ben je benieuwd naar andere blog artikelen waar we Oppercon gebruiken? We hebben nog veel meer artikelen geschreven. Ga naar het overzicht van Oppercon.

Zo metsel je zelf een waterdichte pizza oven

Eén van onze klanten heeft een pizza oven gemetseld en hierbij gebruik gemaakt van cementmix en ter bescherming van de pizza oven oppercon. Ook zelf een pizza oven voor buiten metselen? Volg onderstaande stappen:

Stap 1: De fundering: plaats stenen in de gewenste vorm voor de fundering.

Fundering voor zelf een pizza oven bouw project

Stap 2: Start met bouwen van het onderstel van de pizza oven.

Indien gewenst kun je een opbergruimte reserveren om het openhaardhout in te bewaren.

Start met bouwen van onderstel van de pizza oven

Stap 3: Maak van zand een mal in een iglovorm (dit wordt de pizza oven)

Bedek deze mal met cement mortel (gebruik de cementmix om de oven waterdicht te maken), laat goed uitharden.

Maak van zand een mal voor de pizza oven

Stap 4: De buitenste laag kun je, net zoals deze klant gedaan heeft, bedekken met een zand-cement-kalk mortel.

Bedek deze mal met waterdicht cementmix
Onze klant heeft er pigment aan toegevoegd zodat de kleur overeenkomt met de kleur van zijn stenen.
Bescherm de pizza oven door deze te impregneren met Oppercon

Stap 6: Het eindresultaat

Eindresultaat van Pizza zelf bouwen
Het resultaat mag er zijn!

Conclusie

Ga je zelf een pizza oven metselen? Kijk dan ook eens bij Pizzaovens.shop waar je de beste pizzaovens kunt vinden. Bestel onze cementmix en het beschermmiddel oppercon om jouw oven waterdicht te maken zodat deze goed beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Je bestelling wordt razendsnel verzonden en is volgbaar middels een track & trace code.