Anti roest primer: wat is het en hoe werkt het?

Een roestwerende primer is onmisbaar als je roest op metaal in een primer laag wilt omzetten. Zo wordt roest geneutraliseerd, terwijl je tegelijk de oppervlakte tegen corrosie beschermt. Zo vormt het als het ware een beschermende grondlaag.

Een roest primer die wij zeker kunnen aanraden, is de primer van Ferrocon. Dit is een roestomvormer van hoge kwaliteit die verroest metaal meteen aanpakt.

Wat is Ferrocon roestwerende primer precies? En hoe werkt het? Deze en meer vragen beantwoorden we in dit artikel. Lees snel verder voor meer informatie over de roest primers van Ferrocon.

Hoe ontstaat roest?

Roest ontstaat doorgaans door een chemische reactie, wanneer zuurstof en metaal met elkaar in contact komen. Samen met de in water levende organismen zorgt dit ervoor dat onbehandeld metaal roest.

Het resultaat is dat metalen oppervlakken een roodachtige kleur krijgen. Dit hoeft niet enkel met metaal te gebeuren. Zo kunnen er ook roestvlekken ontstaan op tegels, beton en andere materialen. En het kan langdurige gevolgen hebben als je dit laat zitten. Op den duur krijg je roestvlekken niet meer eenvoudig weg. Zo worden je tuinmeubelen en tegels een stuk minder mooi. En dat is natuurlijk zonde.

Met een roestwerende primer kun je de roest niet alleen aanpakken, maar het oppervlak ook van extra bescherming voorzien. Wij vertellen je graag wat een Ferrocon roest primer precies is.

Met Ferrocon gietijzer ontroesten en primen
Ferrocon is een anti roest primer

Wat is Ferrocon roest primer?

Met Ferrocon roest primer kun je zowel roest verwijderen als primen in een. En dat gaat zeer eenvoudig. Met de primer is het mogelijk om roest te verwijderen van oud en nieuw staal. Ook kun je het staal gemakkelijk primen.

Met Ferrocon wordt het roestproces stopgezet. Hierbij wordt de roest omgezet in een harde lectine fosfaatlaag. Dit zorgt ervoor dat de verf die je aanbrengt beter aanhecht. Hierdoor blijft het langer en beter zitten.

De primer zelf is een uitwisseling van metaal met ionen. Hiermee wordt een barrière gevormd voor zuurstof, zuren, in water levende organismen en andere elementen. Met de beschermende laag van Ferrocon heb je een mooie primer voor vrijwel elke coating. Dit geldt overigens niet voor gegalvaniseerd metaal.  Met de primer zorg je er eenvoudig en snel voor dat een oppervlak van metaal roestvrij blijft.

Ontroester én primer

Ferrocon is zowel een ontroester als primer en daarmee een zeer bijzonder product. De werking hiervan is zeer krachtig. Er is geen enkel ander middel waarmee je roest kunt verwijderen en tegelijk metaal mee kunt primen. Het gebruik van de anti roest is vrij eenvoudig. Ook heb je vrij weinig van de primer nodig voor de non ferro metalen. Hierdoor heb je lang aan een spuitbus en hoef je niet snel een nieuwe bus te kopen.

Voor zowel ijzer als staal werkt de Ferrocon roest primer zeer effectief. Ook kan het roestvlekken van beton en (keramische) tegels verwijderen.

Ferrocon maakt het niet alleen mogelijk roest te verwijderen. Het is dus ook een primer, wat ook nog andere voordelen heeft. Deze bladert niet af en schilfert ook niet. Hij kan op geen enkele manier van het oppervlak losraken. Je profiteert tevens van een betere hechting aan de finishlaag. Als je roest effectief wilt bestrijden en een goede primer zoekt, biedt dit product het beste van beiden.

ontroesten en primen met ferrocon
Staal ontroest met Ferrocon.

De voordelen van de Ferrocon primer

De Ferrocon roest primer heeft verschillende voordelen te bieden. Zo is het niet alleen zowel een primer als ontroester. Als primer heb je er het perfecte product voor elke coating mee gevonden. Het vormt een uitstekende grondlaag en zorgt ervoor dat verf beter en zelfs langer hecht dan conventionele verflagen. De anti roest hecht bijzonder sterk op constructiestaal en betonbewapening.

Beschermende fosfaatlaag

Nadat de roest verwijderd is, vormt zich automatisch een harde fosfaatlaag. Deze laag beschermt het metaal tegen vocht en voorkomt roest. Dit geldt tevens voor steen en beton. Met Ferrocon is het ook mogelijk kopercorrosie te verwijderen. Door gebruik te maken van anti roest hoef je niet meer te zandstralen. Dat scheelt jou tijd. Ook hoef je geen professional in te schakelen voor deze klus.

Bestand tegen diverse omstandigheden

Bijkomende voordelen van Ferrocon anti roest zijn dat het product bestand is tegen olie, benzine, diesel en zout. Ook is het niet ontvlambaar of brandbaar.
Ferrocon is verkrijgbaar in verschillende aantal liters. Hierdoor kun je precies kopen wat je nodig hebt.

Hoe breng ik de primer aan?

Goed het etiket lezen voor je anti roest gebruikt is erg belangrijk. Zorg er allereerst voor dat het oppervlak vrij is van vet, olie en verf. Er mogen ook geen andere afdekkende stoffen op het oppervlak liggen. Verwijder nu de grote loszittende delen van de roest. Dit kan met een schuurborstel of schuurpapier.

De werking versnellen

Gebruik je een anti roest spray of borstelmethode, schud of roer dan eerst goed. Breng nu een verzadigde laag aan. Wil je de werking versnellen? Dan kun je de ingrediënten verwarmen tot max. 82 graden. Hierdoor reduceert de reactietijd.

Tijdens het aanbrengen

Zorg ervoor dat het niet regent tijdens het aanbrengen of drogen van de anti roest. Zo voorkom je dat het product wordt weggespoeld. Mocht dit per ongeluk toch gebeuren, dan is het belangrijk een nieuwe laag aan te brengen.

Je kunt het product wel met water verdunnen. Dit zorgt echter voor een tragere reactietijd. Experimenten is dan een optie, maar let altijd goed op het etiket. De roest primer kan duizeligheid veroorzaken en heeft een licht ontvlambare aerosol. De roest primer weg van kinderen houden wordt ten zeerste aanbevolen. Pas ook op met hete oppervlakken.

Kies voor anti roest van Ferrocon

Maak ook de keuze voor anti roest van Ferrocon, zodat je een roestwerend product en primer tegelijk hebt! Met deze handige primers kun je diverse oppervlakken optimaal beschermen tegen roestvorming.

De anti roest van Ferrocon is een echte must als jij van de roest van jouw tuinmeubelen en tegels af wilt. Plaats snel je bestelling online, zodat je meteen aan de slag kunt.

Wil je Ferrocon bestellen? Wij versturen binnen 24 uur en je kunt direct zelf ermee aan de slag. Bij vragen kun je ook altijd contact op nemen met onze servicedesk via 085 060 1062.

Reken af met roest en geniet van de werking van Ferrocon!