Roest van tegels verwijderen? Gebruik Ferrocon!

Roest van tegels verwijderen? Misschien heb je net rode vlekken op je tegels ontdekt. Het kan zijn dat ze rondom je tuinset zitten, omdat je deze bent vergeten af te dekken. Of ze zitten rondom de barbecue.

Misschien beregen je de tuin automatisch en heb je een eigen bronpomp. Een goede optie om je tuin water te geven, maar het brengt ook nadelen met zich mee.

Roestvlekken kunnen ontstaan door beregening. In grondwater zit ijzer, wat dus ook kan afzetten op jouw natuurstenen tegels en interieur, doordat je dit grondwater oppompt. Dit ziet er erg lelijk uit.

Kom je deze vlekken tegen op je niet poreuze tegels of andere plekken, dan wil je ze het liefst verwijderen. Alleen, hoe doe je dat? In dit artikel lees je meer over roestvlekken verwijderen en wat Ferrocon hiervoor kan betekenen.

Hoe ontstaan roestvlekken?

Roestvlekken op natuursteen tegels ontstaan door een chemische reactie. Dit ontstaat wanneer onbehandeld metaal met zuurstof in contact komt. Het onbehandelde metaal gaat vervolgens roesten. Dit is een erg lelijk gezicht op zowel het metaal als op de tegels.

Er zijn poreuze tegels en niet poreuze tegels. Poreuze tegels worden gemakkelijk vuil. Ook trekken er snel vlekken en water in. Keramische tegels zijn niet poreus en hebben vaak al een beschermende laag. Sommige soorten tegels beschikken hier niet over.

De roest die ontstaat, kan ook weer op andere materialen afgeven. Denk aan je oude tuinmeubels of tegels. Roestvlekken kunnen ook ontstaan op beton in de vorm van beton roestvlekken. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om roest weer te verwijderen.

Betontegel onder roestvlekken
Roestvlekken op betontegels door beregeningsinstallatie op grondwater

Roestvlekken verwijderen: een aantal simpele manieren

Wil je roestvlekken verwijderen op jouw keramische tegels of natuurstenen tegels? Dan zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet, waar je meteen mee aan de slag kunt.

Cola

Allereerst kun je het proberen met Cola. Je schenkt een scheutje Cola over de roestvlek. Dit moet je even laten inwerken. Vervolgens schrob je de vlek schoon en maak je het oppervlak schoon met een vochtige doek.

Biotex

Een andere optie is Biotex. Je maakt een sopje met heet water met Biotex. Gooi dit over de vlek heen. Zorg ervoor dat de vlek geheel bedekt is en laat het sopje in werken. Maak vervolgens de tegel schoon met een doekje. Je zal zien dat hij snel gereinigd is.

Azijn

Ook met azijn kun je het proberen. Azijn is het perfecte product voor natuursteen tegels en beton. Je mengt eerst het azijn met heet water. Vervolgens gooi je het over de roestvlek heen. Laat het geheel 15 minuten intrekken. Schrob de roestvlek met en schone doek en spoel het af met water.

Citroensap

En wat dacht je van zuur uit citroensap? Het zuur uit citroensap helpt roest te verwijderen. Dit geldt al helemaal als je dit met wat zout combineert. Hierbij strooi je eerst zout op de roestplek en laat je dit vervolgens weken in citroensap. 

Of gebruik een HG roestvlekken verwijderaar

Je kunt ook een HG roestvlekken verwijderaar gebruiken. Soms kunnen eenvoudige middeltjes de oppervlakken beschadigingen toebrengen. Bij een HG vlekkenverwijderaar is dat niet het geval. De vlekken zijn eenvoudig en veilig weg te poetsen.

Deze vlekken verwijderaar is geschikt voor keramische tegels, marmer, hout en metaal. Omdat het product geen zuren bevat, is het ook toe te passen op kalkhoudend steen. Roestvlekken uit je kleding verwijderen is iets wat dit product dan weer niet doet. Gebruik de vlekkenverwijderaar hier dan ook niet voor.

Zo gebruik je een roestvlekken verwijderaar

Wil je roestvlekken verwijderen met een speciale roestvlekkenverwijderaar, dan is het belangrijk dit product op een droog oppervlak te gebruiken. Je spuit wat product op de vlek en zorgt ervoor dat je de vlek compleet bedekt. Laat de vlekken verwijderaar een paar minuten intrekken. Denk aan 5 tot 15 minuten. Ga niet over de 15 minuten heen. Zo droogt het product niet op.

Neem nu de vloeistof af met een doek of wat keukenpapier. Spoel het oppervlak na met koud water totdat de verkleuringen zijn verdwenen. Is het oppervlak weer helemaal egaal? Mooi!

Kunststof meubel onder roestwater
Soms zitten ook je kunststof meubels onder roestwater, vreselijk lelijk.
Ook hierop kun je Ferrocon toepassen
Binnen 15 minuten is de stoel weer als nieuw!

Waarin Ferrocon een uitkomst is

Als je roestvlekken op jouw natuurstenen vloer of tegels van keramiek wilt verwijderen, kunnen wij je Ferrocon pas echt aanraden. Dit is een ontroester die een speciale staalharde fosfaatcoating achterlaat. En dat is zeer positief.

Ferrocon hecht zich niet alleen aan het oppervlak, maar nestelt zich ook diep in de poriën van het oppervlak. Zo worden roestplekken optimaal verwijderd. 

De voordelen van Ferrocon

Roestvlekken verwijderen met Ferracon is zeker een goed idee vanwege de vele voordelen van dit product. Zo kun je met slechts een behandeling ontroesten en primen. Het product is geschikt voor metalen objecten of objecten met een metalen oppervlak of objecten waar roest ingekapseld zit.

Perfecte primer

Het is de perfecte primer voor iedere coating. Ook beschermt het metaal tegen vocht en helpt het roestvorming te voorkomen. 

Zeer effectief tegen corrosie

Ferrocon is zeer effectief tegen corrosie. Denk aan kopercorrosie. Ook kan het roestplekken van steen en beton verwijderen. Als het middel eenmaal is toegebracht, vormt het een uitstekende grondlaag. Hierdoor hecht verf een stuk beter en langer dan op een conventionele grondlaag.

Zandstralen niet nodig

Roest verwijderen met Ferracon maakt zandstralen overbodig. Ferracon heeft de roest namelijk nodig. Het middel is bestand tegen strooi- en zeezout, olie, diesel en benzine. Ook is het niet ontvlambaar en verkrijgbaar in verschillende aantallen liters.

Verwijderen van roest met Ferrocon: zo ga je te werk

Roest van metalen voorwerpen of tegels verwijderen gaat met Ferrocon vrij eenvoudig. Je kunt het product aanbrengen met een kwast, roller of lagedrukspuit. Wil je roest verwijderen, dan kun je een dompelbad maken. Hierbij kun je moeilijk bereikbare onderdelen snel ontroesten. Denk bijvoorbeeld aan buizen en pijpen.

Voordat je met het verwijderen van roestvlekken begint, is het belangrijk dat het oppervlak vrij van vet, olie of verf is. Ook andere afdekkende materialen mogen niet aanwezig zijn. Verwijder eerst de zware, loszittende roestdelen. Doe dit met een borstel. Zo kun je een stuk beter het product gebruiken.

Breng nu Ferrocon aan op een oppervlak met een temperatuur tussen de 16 en 80 graden. Let altijd op dat het niet regent of gaat regenen als je het product aanbrengt. Zo voorkom je dat er ontmenging plaatsvindt. 

Verwijderen roestvlekken van tegels met Ferrocon

In dit voorbeeld brengen we gewoon uit het flesje direct wat Ferrocon aan op de betontegel, zodat je goed het verschil kunt zien met deze voor- en na situatie.

Wil je dit zelf gaan doen, dan kun je het beste een lagedruk spuit of bijvoorbeeld een plantenspuit gebruiken. Verdeel het evenredig over het te behandelen oppervlak en laat het 15 minuten intrekken. Bij veel roest aanslag kan het nodig zijn om het te herhalen of even te schrobben met een borstel. Let wel op dat je handschoenen aantrekt, onze producten zijn biologisch, maar bijten zeker wel.

Stap 1: De te behandelen tegel

Roestvlekken op tegel

Stap 2: Breng ferrocon aan

Ferrocon toepassen op roestvlekken

Stap 3: Laat ferrocon zijn werk doen en laat het intrekken

Ferrocon laten intrekken op de roest tegels

Stap 5: Spoel schoon. De witte uitslag kun je verwijderen door na te schrobben.

Gebruik veel water om het schoon te spoelen

Stap 6: Je ziet het verschil waar eerst de roestvlek zat en nu weg is

Roestvlek is verdwenen

Direct roest van tegels verwijderen? Ga voor het snelste resultaat met Ferrocon

Wil je roestvlekken verwijderen van poreuze tegels, niet poreuze tegels of metalen voorwerpen verwijderen? Ga dan meteen aan de slag met Ferrocon voor het snelste resultaat! Roest verwijderen ging nog nooit zo eenvoudig.

Met Ferrocon heb je ook meteen de ideale beschermlaag voor alle oppervlakken, zoals terrastegels. Kies ook voor roestvlekken verwijderen met Ferrocon en plaats direct je bestelling!

Wil je Ferrocon bestellen? Wij versturen binnen 24 uur en je kunt direct zelf ermee aan de slag. Bij vragen kun je ook altijd contact op nemen met onze servicedesk via 085 060 1062.