Waterdicht zwembad met Cementmix

Met Cementmix maakt u waterdicht cement doordat de mix een vervanger is van water, wat normaliter een component is om cement te maken. Hiermee geeft u het cement waterdichtheid, waardoor het uitstekend toe te passen is voor het waterdicht maken van uw zwembad.

Vervanging van water voor hoge waterdichtheid

Cementmix vervangt water in het mengproces voor beton. Door deze vloeistof te gebruiken voorkomt u betonrot en optrekkend vocht. Ook helpt het materiaal schimmel- en algengroei voorkomen. Wat zo prettig is, is dat de mix een permanente oplossing vormt en er dus geen herhaling van de behandeling nodig is.

U kunt met de mix zelf uw betonnen zwembad waterdicht maken. Het oppervlak is niet overschilderbaar, maar valt wel te betegelen. De mix vervangt water in het mengproces van alle soorten cement en is eenvoudig in gebruik. U geniet van een professioneel resultaat, zoals te zien in dit voorbeeld van een zwembad in het mooie plaatsje Danderyd in Zweden, dat met waterdicht cement is gemaakt door Cementmix.

waterdicht cementen zwembad met cementmix
Dit zwembad in het mooie plaatsje Danderyd in Zweden, is waterdicht gemaakt met Cementmix. Cementmix vervangt het water in het mengproces.
waterdicht zwembad met cementmix
Het prachtige en waterdichte resultaat

Waterdicht maken zwembad

Voor de aanleg van vrijwel alle zwembaden wordt beton gebruikt, maar wanneer u gebruik maakt van water kunnen er problemen ontstaan met de waterdichtheid. Zwembaden beschikken met name over betonnen vloeren, maar soms wordt dit ook voor de fundering of voor de wanden gebruikt.

U kunt dit zelf draaien, afhankelijk van de hoeveelheid die u nodig heeft. De mix is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen van 1 tot en met 25 liter, en is geschikt voor ieder type cement. Start u eerst met een proefstukje om feeling te krijgen voor het product, want het droogproces verloopt iets sneller dan met gewoon water.

Tegels niet nodig

Normaliter dient u tegels aan te brengen om ervoor te zorgen dat er geen water wegloopt uit het bad. Door betonnen specie te maken met de mix voor cement in plaats van water is dit niet nodig, maar het kan uiteraard wel. Let u er op dat de tegels, voegen en tegellijmen die u gebruikt in voldoende mate bestand zijn tegen de reinigingstechnieken en chemische producten die in zwembaden gebruikt worden.

De juiste tegels uitzoeken is niet eenvoudig en vaak zeer kostbaar. De tegels moeten namelijk bestand zijn tegen de waterdruk wanneer deze onder water staan en tegendruk wanneer het zwembad leeg is. In de winter zijn de tegels in dit geval ook onderhevig aan vries- en dooischade.

Metselspecie maken

Cement is een fijngemalen bindmiddel dat, door toevoeging van water of voor waterdicht cement door toevoeging van de speciale cement-mix, hard wordt. Door het bindmiddel te mengen met andere stoffen, zoals zand of kalk, ontstaat er metselspecie dat u kunt gebruiken voor het metselen van stenen voegen, een muurtje enzovoort.

Beton wordt ook gemaakt op basis van cement, maar in plaats van zand wordt er voornamelijk grind door gemengd.

U heeft een metselkuip en een emmer nodig om metselspecie te maken en bij voorkeur ook een mixer, zeker bij grotere hoeveelheden. Ook is het mogelijk om een troffel te gebruiken om de metselspecie te mixen indien u geen mixer heeft. Een troffel heeft u ook nodig voor het metselwerk zelf. Allereerst mixt u de droge stoffen goed met elkaar alvorens u vloeistof toevoegt.

Het is belangrijk om altijd schone materialen te gebruiken voor de hoogst mogelijke kwaliteit. U controleert eenvoudig of u de juiste verhoudingen hebt aangehouden door een gleuf in de bak met specie te trekken. Behoudt deze zijn vorm en vult de gleuf niet met vloeistof? Dan kloppen de verhoudingen. Maak niet in één keer teveel specie, want dan droogt het uit.

Hoe breng je cementmix aan op een betonnen zwembad?

Je brengt een cement aangelengd met Cementmix aan net zoals je een specie of stuc laag aanbrengt op een wand. Dus met troffel. 

Hoe dik moet cementmix als laag worden aangebracht?

De dikte wordt bepaald door hoe sterk de laag moet worden. Een nieuwe laag met Cementmix kan vanaf 5mm aangebracht worden.