Impregneren tuinhuis en schutting

Impregneren is van belang om hout te beschermen tegen vocht en schimmel. Dit kan uw tuinhuisje zijn maar ook een schutting, houten tuinmeubelen of andere houten producten die waterdicht gemaakt moeten worden. Middels impregneren wordt de levensduur van hout aanzienlijk verlengd.

Woodcon hout impregneren

Woodcon

Woodcon is een mens en milieuvriendelijk hydrofobeermiddel, dit spuit u op het hout om het te beschermen tegen vocht, vuil en algen- en schimmelgroei.

Benodigheden / materiaal

Lage drukspuit, verfroller, kwast, sponsje
Wordt gebruikt om Woodcon aan te brengen.

Voor grotere oppervlaktes gaat onze voorkeur uit naar een lagedrukspuit van o.a. Gloria.

Impregneer tuinhuis, blokhut of schutting, het kan allemaal met Woodcon

Afplakmateriaal
Woodcon is mens- en milieuvriendelijk en laat een kleurloos waterafstotend schild achter (in de micro poriën van het hout) dat niet zichtbaar is op het hout maar wel op glaswerk. Daarom raden wij aan om al het glaswerk af te plakken.
TIP: smeer de niet te behandelen delen in met een geconcentreerd afwasmiddel (rechtstreeks uit de fles, dus niet verdunnen met water). Woodcon zal niet hechten op het afwasmiddel. Als u klaar bent met impregneren en Woodcon is uitgehard, dan het afwasmiddel verwijderen.

Beschermende kleding en handschoenen
Speciale kleding is niet nodig, Woodcon is een milieuvriendelijk hydrofobeermiddel is. Wel kunt u rubberen handschoenen of wegwerp handschoentjes aantrekken, vanwege het plakkerig eigenschap van Woodcon.

Trap
Indien nodig een trap.

Stappenplan – doe het zelf impregneren

Woodcon

  • Maakt het oppervlak van alle houtsoorten waterafstotend.
  • Helpt houtzwam, algen en mosgroei te voorkomen.
  • Afhankelijk van de poreusiteit, is 1 liter Woodcon voldoende voor 8 m2
  • Verkrijgbaar in  1 / 2,5 / 5 / 10 / 25 Liter.